0%
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

Onderzoek mobile phishing naar beveiligingscodes voor internetbankieren

De onderzoeksgegevens zullen worden gebruikt voor onderzoek dat wordt uitgevoerd aan de Open Universiteit, waar wordt onderzocht wat er moet gebeuren om mobile phishing aanvallen  naar beveiligingscodes voor internetbankieren in Nederland tegen te gaan.  Deze vorm van mobile phishing is een probleem in Nederland wat nu in tijden van Corona steeds vaker voorkomt. Hierdoor worden slachtoffers die op de phishing link klikken en inloggen met hun bankgegevens zwaar getroffen.  Het doel van deze enquête is om inzicht te krijgen in dit probleem vanuit de perspectief van de Nederlandse bevolking en te achterhalen welke motieven slachtoffers hebben om met hun bankgegevens op de valse website in te loggen.

Fijn dat je wil deelnemen aan deze enquête. Sommige gegevens met betrekking tot jou worden verzameld als je akkoord gaat met de deelname. Deze worden alleen voor dit onderzoeksproject gebruikt.

  • Hierbij verklaar je dat je duidelijk bent geïnformeerd over de aard, de methode en het doel van het onderzoek. Gedacht over je deelname aan dit onderzoek begrijp je dat je bij deelname aan het onderzoek jouw medewerking op elk moment en zonder opgaaf van redenen kan stopzetten.

Door verder te gaan bevestig je de bovenstaande uitspraken en jouw deelname aan dit onderzoek.

Er zijn 19 vragen in deze enquête.
Deze enquête wordt anoniem afgenomen.

De gegevens die worden vastgelegd bevatten geen gegevens die tot u zijn te herleiden. Behalve als er in een vraag naar is gevraagd.

Als u een toegangscode heeft gebruikt om deze enquête te kunnen invullen, dan verzekeren wij u dat deze toegangscode niet bij uw ingevulde gegevens wordt opgeslagen. Het wordt in een aparte database opgeslagen en het wordt alleen gewijzigd om aan te geven of u de enquête wel of niet helemaal heeft ingevuld. De toegangscodes worden niet gecombineerd met uw ingevulde gegevens.